Nyhedsbrev

Nyt fra Sekretariatet 15/2019

Orientering om oplysninger i Optagelse.dk

Styrelsen for It og Læring er i gang med at kvalitetssikre kommende ændringer til Optagelse.dk og forventer at afslutte arbejdet i løbet af april. Derfor bliver det ikke muligt at åbne for overførsel af afsluttende standpunktskarakterer og uddannelsesparathedsvurderinger medio april, som styrelsen tidligere har meddelt. Ændringerne omfatter modtagelse af videresendte uddannelsesplaner for UU og håndtering af omvalg på vegne af elever. Ændringerne forventes tilgængelige i Optagelse.dk fra primo maj.
Kontakt: Simon Heidemann Eriksen, tlf: 3318 8269

Åhr, hvor var det nu jeg læste det?

Er du på jagt efter oplysninger, som du har læst i en tidligere udgave af Nyt fra Sekretariatet? Så behøver du ikke længe bladre rundt og lede i de gamle versioner. Nu er nemlig blevet muligt at søge i nyhedsbrevene via den almindelige søgefunktion på danskegymnasier.dk.
Kontakt: Karina Vittarp Gøling, tlf: 3318 8261

Ny pulje til sprogrejser og udvekslingsophold

Med en ny pulje på godt 1,4 mio. kroner kan danske gymnasieelever nu komme på udveksling til Spanien og Frankrig i skoleåret 2019-2020. Udvekslingsprogrammerne skal give eleverne både sproglig og kulturel indsigt og gøre dem klogere på samfundet i det land, de beskæftiger sig med. Alle gymnasiale uddannelsesinstitutioner er inviteret til at søge om at deltage i udvekslingsprogrammerne.
Udvekslingsprogrammerne giver omkring 30 skoler mulighed for at tage på en udvekslingstur til enten Frankrig eller Spanien.
Skolerne kan søge om støtte til enten at sende en gruppe fransk- eller spanskelever på et kort udvekslingsophold af omkring 10 dages varighed, eller på et længerevarende ophold i tre til fire uger. Som en del af udvekslingen får man tildelt et partnergymnasium, der vil være vært for besøget, og eleverne vil blive indkvarteret privat.
Ansøgningsfristen er 14. maj 2019.