Nyhedsbrev

Nyt fra Sekretariatet 10/2020 – Ekstraordinært om nye retningslinjer i forbindelse med Coronavirus

Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om at blive hjemme i to uger, hvis man efter den 2. marts 2020 kommer fra et af de særlige risikoområder samt ansættelsesretlig rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

Udbruddet af COVID-19 udvikler sig hurtigt i en række lande, herunder også Italien, som er et populært feriemål for mange danskere. Det øger risikoen for, at vi får indført tilfælde af COVID-19 i Danmark, som vi allerede har set det, siden det første tilfælde i Danmark blev konstateret den 27. februar 2020. På grund af den hurtige udvikling i Norditalien opdaterede Udenrigsministeriet deres rejsevejledninger i går den 3. marts.
På baggrund af den hurtige udvikling anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at personer, der siden 2. marts 2020 er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, holder sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Og de skal under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse, plejecentre m.v., hvor der befinder sig personer som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19. Som også tidligere udmeldt kan situationen udvikle sig yderligere, og vurderingen af, hvilke foranstaltninger der er relevante, vil således også kunne ændre sig over de kommende dage og uger.
Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige infomationsside om COVID-19.
Sundhedsstyrelsen opfordrer arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner til at bakke op om styrelsens anbefalinger, så vi kan forebygge smittespredning i samfundet.
Hvis en gymnasieskole således har elever eller medarbejdere som er hjemkommet fra et af de særlige risikoområder siden 2. marts 2020 f.eks. i forbindelse med en studietur, bør skolen efterkomme Sundhedsstyrelsens anbefaling og kontakte de pågældende elever og deres forældre, samt medarbejdere som har været med på turen herom.
Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
I forhold til håndteringen af medarbejdere, har Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i går offentliggjort en række spørgsmål/svar om den ansættelsesretlige rådgivning.
Kontakt: Christina Dyhr, tlf: 3318 8266