Ny ændring af optagelsesbekendtgørelsen træder i kraft 31. januar
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har orienteret om, at ændringen af optagelsesbekendtgørelsen, som afskaffer muligheden for udskudt uddannelsesstart i forbindelse med uddannelsesophold i udlandet, træder i kraft 31. januar 2022. Det vil dermed ikke længere være muligt for ansøgere at søge om optagelse og opnå orlov, hvorfor ansøgere vil være nødsaget til at søge om optagelse igen året efter, hvis de vælger at tage på uddannelsesophold i udlandet.
Kontakt: Camilla Huniche, tlf: 60227622
Valg til udvalget for pædagogiske ledere
Den 3. marts er der valg til Danske Gymnasiers udvalg for pædagogiske ledere, PL-udvalget. De pædagogiske ledere skal ved Ledelsestræf 2022 vælge nye medlemmer til udvalget, hvis sammensætning ændres fra og med valget. Udvalget vil fremover bestå af to repræsentanter fra hver af de tre største regioner Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark, og én repræsentant fra hhv. Region Nordjylland og Region Sjælland. Udvalget vil således fremover bestå af otte medlemmer.
Der er valg til følgende poster:
- To repræsentanter og en suppleant fra Region Hovedstaden. I Hovedstaden er der valg i lige år, og dermed gælder valget for en 2-årig periode.
- To repræsentanter og en suppleant fra Region Syddanmark. De nuværende regionsrepræsentanter Anne-Mette Krejberg (Aabenraa Statsskole) og Jeppe Bregenov-Pedersen (Nordfyns Gymnasium) genopstiller. I Syddanmark er der valg i lige år, og dermed gælder valget for en 2-årig periode.
- En repræsentant og en suppleant fra Region Sjælland. Den nuværende repræsentant Sigrid Egeskov Andersen (Køge Gymnasium) og den nuværende suppleant Tine Foldrup (Slagelse Gymnasium) genopstiller. I Sjælland er der valg i lige år, og dermed gælder valget for en 2-årig periode.
- Én suppleant i Region Midtjylland. Den nuværende suppleant Robert McCluskey (Th. Langs HF & VUC) indtræder som ny repræsentant og supplerer den nuværende repræsentant Allan Bohnstedt (Risskov Gymnasium). De er ikke på valg, da der i Midtjylland er valg i ulige år. Der skal udelukkende vælges en ny suppleant, og valget gælder for en 1-årig periode.
I Region Nordjylland, hvor der er valg i ulige år, fortsætter Thorbjørn Lind (Aalborghus Gymnasium) som repræsentant, og Per Høberg (Frederikshavn Gymnasium) fortsætter som suppleant.
Kandidater
Hvis man som pædagogisk leder er interesseret i at stille op til valget, kan man sende en mail til Louise Bülow. Det er også muligt at melde sit kandidatur på selve regionsmødet.
Kandidater bedes være opmærksomme på, at der afholdes et frokostmøde for det nye udvalg i forlængelse af Ledelsestræffet den 4. marts.
Om udvalget
Man kan få mere at vide om udvalgets arbejde ved at kontakte udvalgsformand Anne-Mette Krejberg eller læse mere på Danske Gymnasiers hjemmeside.
Kontakt: Louise Bülow, tlf: 3318 8265
Materiale og webinar fra DCUM om sikkerhed og kriseberedskab
I november 2021 udgav Undervisningsministeriet en opdateret vejledning om sikkerhed og kriseberedskab til skoler og uddannelsesinstitutioner. Ministeriets vejledning er for nylig blevet suppleret af en praktisk guide med konkrete råd til beredskabsplaner og værktøjer i krisesituationer udgivet af firmaet SafeSec.
Hent Undervisningsministeriets vejledning og den praktiske guide her.
Området har fået fornyet fokus med politiets afsløring af aktuelle planer for skoleskyderier i Danmark, og i den forbindelse afholdes 2. februar kl. 15:00-15:45 et gratis webinar, hvor SafeSec giver eksempler, råd og vejledning til opdatering af skolens beredskabsplan.
Til webinaret kan skoleledere, rektorer, AMR, bestyrelsesmedlemmer m.fl. få indsigt i implementering af få, enkle og logiske ”værktøjer”, som elever og ansatte kan tage i brug i krisesituationer som f.eks skoleskyderi.
Læs mere om og tilmeld dig webinaret her.
Kursus for elevrepræsentanter i bestyrelsen
Elev- og Studenterkooperativet afholder igen kurser for elevrepræsentanter i bestyrelserne på ungdomsuddannelserne. Kurserne vil finde sted den 14. marts i København og den 9. maj i Aarhus. Det er et kursus, der med oplæg omkring bl.a. økonomi og jura, klæder eleverne godt på til deres rolle i bestyrelsen. Kurset er udformet i øjenhøjde med deltagerne for at sikre, at indhold matcher behov og forventninger, ligesom de erfarne oplægsholdere formidler deres viden på en sådan måde, at alle kan være med.
Læs mere her.
Kontakt: Stefan Larsen fra Elev- og Studenterkooperativet
Eventkursus for elevsociale aktiviteter – Fællesskab for trivsel
På samme datoer vil der blive afholdt kursus for elever, der er aktive i hyggeudvalg, fredagscaféer, musicalgrupper og andre elevsociale aktiviteter. På kurset vil der bl.a. være fokus på projektstyring, herunder hvordan man skaber fede sociale arrangementer uden alkohol og sikrer, at elever, der ikke drikker, er en del af det sociale liv på skolen og ikke føler sig udenfor. Derudover vil der også være fokus på, hvordan man kan skabe en kultur, der er tryg og inkluderende for alle med nultolerance overfor grænseoverskridende adfærd.
Læs mere her.
Kontakt: Philipa Dige, fra Elev- og Studenterkooperativet
Kommende Kurser:
PÆDAGOGISK LEDELSE GENNEM FEEDBACKSAMTALER OG AKTIONSLÆRING
– TILMELDINGSFRIST 15. MARTS 2022
Kurset afholdes 26.-27. april 2022 på Comwell Kellers Park i Vejle.
Formålet med kurset er at give gymnasieledere viden om og træning i kvalitetsudviklende samtaler som feedback, undervisningssupervision og kollegavejledning for at udvikle den generelle kultur på gymnasiet med et fælles sprog og metode til konstruktive samtaler.
Kurset henvender sig til lederteams, pædagogiske ledere, vicerektorer og rektorer, der har fokus på pædagogisk ledelse af elevernes læring gennem ledelse af lærernes læring.
Læs mere om kurserne og tilmeld dig på Kurser – Danske Gymnasier
Kontakt: Karina Vittarp Gøling, tlf: 3318 8261