
Webinar om whistleblowerordninger den 22. september 2021 kl. 09.00 – 11.00
FORMÅL OG INDHOLD
Fra 17. december 2021 er det et lovkrav, at (offentlige) gymnasier med 50 eller flere ansatte har etableret en whistleblowerordning for deres ansatte. Dette følger af den nye lov om beskyttelse af whistleblowere, som Folketinget har vedtaget i juni 2021.
Regeringen har endvidere opfordret gymnasierne til at oprette whistleblowerordninger, hvor elever kan indberette sexchikane og andre krænkelser.
Danske Gymnasier afholder den 22. september 2021 kl. 0900-11.00 webinar om de nye whistleblower-regler og de overvejelser, man bør gøre sig i forbindelse med etableringen af en whistleblowerordning.
Webinaret afvikles ved advokaterne Lene Damkjær Christensen og Casper Lauritzen og vil omfatte følgende hovedpunkter:
- Indføring i de nye regler, bl.a.:
Hvem er forpligtet til at have en ordning, hvem skal kunne bruge ordningen og hvad skal der kunne indberettes om
- Samspillet mellem kravene i den ny lov og regeringens opfordring til at etablere ordninger også for elever
- Væsentlige overvejelser man bør gøre sig, når man tilrettelægger sin whistleblowerordning, bl.a.:
Skal ordningen alene opfylde minimumskravene eller bør den udvides
Skal der kunne indberettes anonymt
Skal ordningen være digital
Skal driften outsources eller varetages internt - Den praktiske indførelse af en whistleblowerordning
- Hvordan håndteres whistleblowerindberetninger i praksis.
MÅLGRUPPE
Målgruppen er ledere og mellemledere. Det kan være en fordel at deltage flere ledere fra samme skole.
UNDERVISERNE
LENE DAMKJÆR CHRISTENSEN, PARTNER, ADVOKAT (H)
Lene har mere end 20 års erfaring med at rådgive primært offentlige arbejdsgivere om arbejds- og ansættelsesret samt tilknyttede retsområder som f.eks. forvaltningsret, persondataret og arbejdsmiljø. Lene har gennem mange år beskæftiget sig med undervisningssektoren og har dybdegående indsigt i de særlige forhold, der gør sig gældende i denne sektor. Endelig har Lene stor undervisningserfaring og har undervist i en bred vifte af emner indenfor arbejds- og ansættelsesret og underviser i øvrigt på DJØF’s kursus om tjenestemandsret og på Advokatsamfundets fuldmægtiguddannelse.
CASPER LAURITZEN, PARTNER, ADVOKAT (L)
Casper Lauritzen rådgiver både offentlige og private arbejdsgivere om alle aspekter af arbejds- og ansættelsesret samt tilknyttede retsområder. Som mangeårig rådgiver for offentlige og semi-offentlige arbejdsgivere har Casper oparbejdet stor erfaring med bl.a. de offentlige overenskomstforhold, tjenestemandsret og medarbejderforhold i forbindelse med offentlige udbud og virksomhedsoverdragelse.
Casper er ofte anvendt som oplægsholder og underviser og har undervist i blandt andet kollektiv arbejdsret, persondata i medarbejderforhold, virksomhedsoverdragelse og diskriminationslovgivningen.
