Hjem Events Strategisk kommunikation og krisekommunikation

Strategisk kommunikation og krisekommunikation

FORMÅL OG INDHOLD

Lederne på gymnasieskolerne har ansvaret for mange kommunikationsopgaver, både i forhold til elever, lærere, forældre, bestyrelse, myndigheder, samarbejdspartnere og offentligheden. Der er mange målgrupper og mange kommunikationskanaler.

Udover den løbende kommunikation kan der pludselig opstå en krise, hvor ledelsens kommunikation er et afgørende redskab i krisestyringen.

Dette kursus handler for det første om, hvordan du som leder bliver mere bevidst om din kommunikation, og hvordan du kan kommunikere på en måde, så der er tydelighed om budskaber, rammer og værdier. For det andet handler det om, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du skal tilrettelægge din kommunikation, når krisen rammer.

Har du som gymnasieleder brug for inspiration til og træning i ledelsesmæssig kommunikation, er dette kursus noget for dig. På kurset sætter vi gennem teoretiske oplæg og praktiske øvelser fokus på både den interne og den eksterne kommunikation.

Kurset afvikles i efteråret 2020 med to kursusdage, +individuel feedback på hjemmeopgave, som kursisterne laver i kølvandet på kursusdagene.

 

MÅLGRUPPE OG KOMPETENCEFOKUS

Kurset henvender sig til ledere på gymnasieskolerne, der ønsker at få styrket grundlaget for den interne og eksterne kommunikation samt de personlige kommunikationskompetencer. Hvis ledelsen er ved at formulere en (ny) kommunikationsstrategi og -plan, kan det være hensigtsmæssigt, at der deltager flere fra samme skole. På kurset er der bl.a. fokus på følgende:

 • Strategi
  Kernefortælling og målretning af kommunikationen i forhold til de forskellige målgrupper og via forskellige kommunikationskanaler
 • Formidling
  Identificering af hovedbudskaber og den gode historie
 • Pressehåndtering
  Gode råd til den grundlæggende pressekontakt
 • Krisekommunikation
  Hvad skal man være opmærksom på, når krisen rammer?

 

UNDERVISEREN

Anna Rørbæk har tidligere været kommunikationschef og en del af ledelsen på Roskilde Katedralskole. I dag arbejder hun som selvstændig kommunikationsrådgiver inden for bl.a. uddannelsesområdet, og hun har arbejdet med strategi, kommunikation og rekruttering på flere af landets gymnasier.
Tidligere har Anna Rørbæk været presse- og kampagneansvarlig for Radikale Venstre på Christiansborg, chef for kommunikation og public affairs i BØRNEfonden og pressetalsperson på vegne af Danmarks 12 største humanitære organisationer i forbindelse med den årlige Danmarks Indsamling på DR1 i 2017, 2018 og 2019.
Anna er uddannet Cand.mag. i Medievidenskab og Retorik fra Københavns Universitet i 2005, har flere lederuddannelser, og hun er medlem af Dansk Journalistforbunds ekspertudvalg om kommunikation- og journalistfagets fremtid.

ANNA RØRBÆK
Kommunikationsrådgiver
The Strategisk kommunikation og krisekommunikation 2021 ticket sales has ended!

Dato

02 - 03 nov 2021
Udløbet!

Tid

08:00 - 18:00

Lokation

Comwell Kellers Park
H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop
Kategorier
QR Kode