Hjem Events Ledelse af team, studieretninger og projekter

Ledelse af team, studieretninger og projekter

VARIGHED

Kurset strækker sig over 4 undervisningsgange, som alle afholdes på Comwell Kellers Park i Vejle.

1. undervisningsgang: 2. september 2021
2. undervisningsgang: 6. oktober 2021
3. undervisningsgang: 4. november 2021
4. undervisningsgang: 30. november 2021

FORMÅL OG INDHOLD

Teamledere oplever ofte et krydspres mellem deres kolleger og ledelsen. På kurset arbejder vi med, hvad det vil sige at lede kolleger og samtidig være loyal overfor opgaven i samarbejde med ledelsen.

Det kræver initiativ, ansvar og ledelse samt en fokuseret indsats, når man skal stå i spidsen for ledelse af møder og udviklingsprocesser. På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan teamledere, projektledere og studieretningskoordinatorer bidrager til at styrke kvaliteten af samarbejde, kommunikation, møder og koordination på gymnasierne. Ledelse af kolleger kræver særlige ledelseskompetencer som personlig autoritet, lede opad og styre processer uden at have formelle ledelsesbeføjelser.

Formålet med kurset er at give deltagerne viden, redskaber og metoder til at etablere, planlægge, styre og gennemføre tværgående indsatser, ledelse af teams og projekter.
Kurset er et sammenhængende forløb, der består af fire undervisningsgange af en dags varighed.

Der laves en forventningsafstemning før og efter kurset mellem ledelse og deltagere for at sikre en forankring at kurset hos ledelsen på de lokale gymnasier.

I hele perioden arbejder deltagerne med aktionslæring inden for eget projekt med fokus på deres rolle og opgave som teamledere i praksis. Ledelsen deltager i den sidste undervisningsgang om eftermiddagen.

1. undervisningsgang: 2. september 2021 – Autoritet, lederrollen, opgaven og definition af eget projekt
2. undervisningsgang: 6. oktober 2021 – Projektledelse, udvikling og styring
3. undervisningsgang: 4. november 2021 – Procesledelse, test og redskaber
4. undervisningsgang: 30. november 2021 – At lede op ad og forankring med ledelsen

MÅLGRUPPE OG KOMPETENCEFOKUS

Kurset henvender sig til teamledere, studieretningsledere/koordinatorer, faggruppeleder og projektledere, som ønsker aktivt at styrke deres ledelseskompetencer i arbejdet. Det kan være en fordel at deltage flere fra samme gymnasium.
På kurset arbejder vi med følgende:

• Viden
    Viden om ledelse, organisering, styring, processer, kommunikation, samarbejde, og udvikling
  • Indsigt
    Indsigt i egen lederrolle blandt andet gennem test
  • Analysere
    Færdigheder i at problematisere praksis, formulere formål og mål med opgaver og projekter, opstille hypoteser og perspektivere løsninger til betydning for hele organisationen
  • Nætværk
    Netværk, inspiration og videndeling samt kendskab til andre skolers praksis
  • Evaluere
    Kompetencer til at forholde sig til egen praksis og støtte andre i deres

UNDERVISERNE

Ulla Nedergaard arbejder med faglig pædagogisk ledelse. Som selvstændig konsulent har Ulla i snart 20 år superviseret skoleledelser og undervisere om læringsprocesser og teamsamarbejde. Ulla træner både ledere og lærere i deres ledelse, kommunikation og relationskompetence. Desuden er Ulla ekstern underviser i ”Det personlige lederskab”, censor og vejleder på Københavns Professionshøjskole, supervisor ved skoletjenesten og Marte Meo Supervisor.

Maren Sindahl arbejder med at facilitere udvikling for ledere, medarbejdere og teams. Maren er uddannet Cand. Mag. i psykologi og dansk, og har en mastergrad i organisationspsykologi (MPO) samt en uddannelse i dynamisk coaching (ISTDP). Maren har over 20 års erfaring fra offentlige og private organisationer med særlig fokus på coaching af ledere, supervision af teams, konflikthåndtering og lederudviklingsforløb. Maren er desuden tilknyttet DTU og DJØF som ekstern underviser i “det personlige lederskab og forandring” på diplomuddannelsen i ledelse og beskikket censor på landsplan.

ULLA NEDERGAARD OG MAREN SINDAHL

02 sep 2021 - 30 nov 2021