Hjem Events Kursus for nye rektorer og vicerektorer

Kursus for nye rektorer og vicerektorer

FORMÅL OG INDHOLD

På kurset for nye rektorer og vicerektorer sættes der fokus på ledelse af et alment gymnasium eller hf. Kurset strækker sig over tre dage, hvor der vil blive set nærmere på de strukturelle og indholdsmæssige rammer for gymnasieledelse, det personlige ledelsesrum og økonomistyring.

Formålet med kurset er at give nyansatte rektorer og vicerektorer overblik over ledelsesopgaven på et alment gymnasium eller hf, styrke det personlige lederskab samt give mulighed for at skabe et netværk til fremtidig erfarings­udveksling.

På kurset kommer vi rundt om jobbet som gymnasie­leder med oplæg fra erfarne rektorer om gymnasieledelse, samarbejdet med bestyrelsen, samarbejde med medarbejderfora og faglige organisationer og personlige fortællinger om den første tid som rektor.

Rammevilkår om økonomistyring vil blive gennemgået af PwC og emner som personalejura og forvaltningsret og selvforsikring, vil blive gennemgået af Danske Gymnasiers sekretariat i hovedtræk.

Der vil være fokus på den kommunikative del af ledelsesopgaven samt det personlige lederskab. Erhvervspsykolog Lene Flensborg fra konsulenthuset Organisation sætter fo­kus på de organisationspsykologiske aspekter af ledelse.

  • Hvad er god ledelse af et gymnasium?
  • Hvordan håndte­rer jeg ledelse af mit ledelsesteam?
  • Hvad karakteriserer mit personlige lederskab, og hvordan håndterer jeg le­delsesdilemmaer?

  

Der vil også være en introduktion til Danske Gymnasiers opgaver og organisering.

 


MÅLGRUPPE OG KOMPETENCEFOKUS

Kurset henvender sig til rektorer og vicerektorer, der er tiltrådt for nylig, og som ikke tidligere har været på lignende kurser.

 


CITAT FRA EN DELTAGER

“Noget af det allerbedste ved at deltage i Danske Gymnasier’s kursus for nye rektorer og vicerektorer er, at man får opbygget relationer til andre, der som nye i rektor/vicerektorjobbet står midt i præcis de samme ledelsesudfordringer som en selv. Det er lettere at tage kontakt og dele viden og erfaringer med sine ledelseskolleger fra andre gymnasier, når man har været på kursus sammen. Kurset er desuden tilrettelagt med en god vekselvirkning mellem oplæg og plads til dialog og erfaringsudveksling mellem deltagerne omkring nogle af de centrale ledelsesopgaver som rektor/vicerektorjobbet rummer.”

Timeplan

Dato

20 - 22 sep 2021
Udløbet!

Mere info

Tilmelding

Lokation

Comwell Kellers Park
H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop
Kategorier
Tilmelding
QR Kode