Pædagogisk ledelse gennem feedbacksamtaler og aktionslæring
Pædagogisk ledelse og facilitering af lærernes tættere samarbejde om undervisning og elevernes udbytte.
FORMÅL OG INDHOLD
Formålet med kurset er at give gymnasieledere viden, redskaber og strategi til at organisere og sætte retning for lærernes tættere samarbejde om undervisningen og elevernes udbytte. Målet med kurset er, at nærmeste leder i endnu højere grad kan kvalificere den generelle læringskultur med et fælles sprog og metode til konstruktive samtaler om didaktisk refleksion og samtidig bevare følgeskabet.
Kurset her giver gymnasielederne inspiration og konkrete bud på, hvordan både formelle og uformelle samarbejder kan ledes gennem systematisk og struktureret dialog. Et aktuelt tema i den pædagogiske ledelse på gymnasieskolerne er balancen mellem ledelse af helskoleprojekter og frivillige projekter. Det kan være en udfordring for en ledelse både at følge strategiske mål og samtidig imødekomme aktuelle problemstillinger.
Vi kommer med bud på, hvordan pædagogisk og faglig sparring kan organiseres i læringsfællesskaberne, så den er en del af den organisatoriske udvikling, der understøtter kravet om, at lærerne samarbejder tættere om undervisningen.
Spørgsmål vi vil drøfte på kurset:
- Hvilken strategi og struktur har det enkelte gymnasium?
- Hvordan kommer I tættere på undervisningen?
- Hvordan understøtter I lærernes refleksive samtale?
- Hvilken rolle har den pædagogiske ledelse?
Kurset indeholder oplæg, redskaber og faciliteringsøvelser i praksis. De anvendte metodikker trækker på den aktuelle forskning og teori inden for didaktisk pædagogisk ledelse og aktionslæring.
Deltagerne får superviseret tid til at justere skolens egen strategi for ledelse af pædagogisk udvikling og mulighed for gensidig drøftelse af strategien med de andre skoler.
MÅLGRUPPE
Lederteams, pædagogiske ledere, uddannelsesledere, kursusledere, vicerektorer og rektorer, der har fokus på pædagogisk ledelse af elevernes læring gennem ledelse af lærernes læring.
KURSET GIVER DIG
- Strategi – En strategi der fremmer en datareflekteret kultur, som tager udgangspunkt i praksis og den viden, vi kan iagttage og blive klogere på. En kvalificering af aktionslæring.
- Dialogredskaber – Dialogredskaber til at facilitere samtaler, feedback og kollegial vejledning/supervision
- Redskaber – Redskaber til at formulere pædagogiske problemstillinger og opstille mål for observation, analyse og evaluering
PRIS OG TILMELDINGSFRIST
Prisen er inkl. overnatning og ligger på 6.000 kr. – 8.000 kr. (afhænger af deltagerantal).
Tilmeldingsfristen er den 4. oktober 2024.
Bemærk at ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb betales som udgangspunkt fuld pris med mindre det lykkes at optage andre deltagere på afbudspladsen, kontakt derfor mail@danskegymnasier.dk hurtigst muligt, hvis du ønsker at annullere din tilmelding.
UNDERVISERE
Ulla Nedergaard arbejder med pædagogisk ledelsesfeedback. Som selvstændig konsulent har Ulla i 20 år superviseret skoleledelser og undervisere om læringsprocesser og teamsamarbejde. Ulla træner både ledere og lærere i deres ledelse, kommunikation og relationskompetence. Desuden er Ulla ekstern underviser på Diplom i ledelse, censor og vejleder på Københavns Professionshøjskole, supervisor ved skoletjenesten og Marte Meo Supervisor.
Maren Sindahl arbejder med at facilitere udvikling for ledere, medarbejdere og teams. Maren er uddannet Cand. Mag. i psykologi og dansk, og har en mastergrad i organisationspsykologi (MPO) samt en uddannelse i dynamisk coaching (ISTDP). Maren har over 20 års erfaring fra offentlige og private organisationer med særlig fokus på coaching af ledere, supervision af teams, konflikthåndtering og lederudviklingsforløb. Maren er desuden tilknyttet DTU og DJØF som ekstern underviser i på diplomuddannelsen i ledelse og beskikket censor på landsplan.
Dato
- 14. november 2024 - 15. november 2024
- Tilmeldingsfrist er: Tilmeldingsfrist er udløbet
Tid
- 10:00 - 15:30
Lokation
- Comwell Kellers Park Vejle
- H. O. Wildenskovsvej 28, Brejning
Pris
- Prisen er inkl. overnatning og ligger på 6.000 kr. – 8.000 kr. (afhænger af deltagerantal).
Kontakt os for mere information