Ledelse af team, studieretninger og projekter
FORMÅL OG INDHOLD
Kurset består af 4 undervisningsgange
Den 11. september 2024 kl. 10:00-17:00
Den 8. oktober 2024 kl. 10:00-16:30
Den 13. november 2024 kl. 10:00-16:30
Den 4. december 2024 kl. 10:00-17:30
Teamledere oplever ofte et krydspres mellem deres kolleger og ledelsen. På kurset arbejder vi med, hvad det vil sige at lede kolleger og samtidig være loyal overfor opgaven i samarbejde med ledelsen.
Det kræver initiativ, ansvar og ledelse samt en fokuseret indsats, når man skal stå i spidsen for ledelse af møder og udviklingsprocesser. På kursus sætter vi fokus på, hvordan teamledere, projektledere og studieretningskoordinatorer bidrager til at styrke kvaliteten af samarbejde, kommunikation, møder og koordination på gymnasierne. Ledelse af kolleger kræver særlige ledelseskompetencer som personlig autoritet, lede opad og styre processer uden at have formelle ledelsesbeføjelser.
Formålet med kurset er at give deltagerne viden, redskaber og metoder til at etablere, planlægge, styre og gennemføre tværgående indsatser, ledelse af teams og projekter.
Kurset er et sammenhængende forløb, der består af fire undervisningsgange af en dags varighed.
Vi forventningsafstemmer før og efter kurset mellem ledelse og deltagere for at sikre en forankring at kurset hos ledelsen på de lokale gymnasier.
I hele perioden arbejder deltagerne med aktionslæring inden for eget projekt med fokus på deres rolle og opgave som teamledere i praksis. Ledelsen deltager i den sidste undervisningsgang om eftermiddagen.
Undervisningsgang 1: Autoritet, lederrollen, opgaven og definition af eget projekt
Undervisningsgang 2: Projektledelse, udvikling og styring
Undervisningsgang 3: Procesledelse, test og redskaber
Undervisningsgang 4: At lede op ad og forankring med ledelsen
MÅLGRUPPE OG KOMPETENCEFOKUS
Kurset henvender sig til teamledere, studieretningsledere/koordinatorer, faggruppeleder og projektledere, som ønsker aktivt at styrke deres ledelseskompetencer i arbejdet. Det kan være en fordel at deltage flere fra samme gymnasium.
På kurset arbejder vi med følgende:
- VIDEN – Om ledelse, organisering, styring, processer, kommunikation, samarbejde, og udvikling
- INDSIGT – I egen lederrolle blandt andet gennem test
- ANALYSERE – Færdigheder i at problematisere praksis, formulere formål og mål med opgaver og projekter, opstille hypoteser og perspektivere løsninger til betydning for hele organisationen
- NETVÆRK – Inspiration og videndeling samt kendskab til andre skolers praksis
- EVALUERE – Kompetencer til at forholde sig til egen praksis og støtte andre i deres
PRIS OG TILMELDINGSFRIST
Prisen er 13.000 kr. – 14.000 kr. (afhænger af deltagerantal).
Kurset er uden overnatning.
Tilmeldingsfristen er den 2. august 2024
Bemærk at ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb betales som udgangspunkt fuld pris medmindre det lykkes at optage andre deltagere på afbudspladsen, kontakt derfor mail@danskegymnasier.dk hurtigst muligt, hvis du ønsker at annullere din tilmelding.
UNDERVISERNE
Ulla Nedergaard arbejder med pædagogisk ledelsesfeedback. Som selvstændig konsulent har Ulla i 20 år superviseret skoleledelser og undervisere om læringsprocesser og teamsamarbejde. Ulla træner både ledere og lærere i deres ledelse, kommunikation og relationskompetence. Desuden er Ulla ekstern underviser på Diplom i ledelse, censor og vejleder på Københavns Professionshøjskole, supervisor ved skoletjenesten og Marte Meo Supervisor.
Maren Sindahl arbejder med at facilitere udvikling for ledere, medarbejdere og teams. Maren er uddannet Cand. Mag. i psykologi og dansk, og har en mastergrad i organisationspsykologi (MPO) samt en uddannelse i dynamisk coaching (ISTDP). Maren har over 20 års erfaring fra offentlige og private organisationer med særlig fokus på coaching af ledere, supervision af teams, konflikthåndtering og lederudviklingsforløb. Maren er desuden tilknyttet DTU og DJØF som ekstern underviser i på diplomuddannelsen i ledelse og beskikket censor på landsplan.
CITAT FRA EN DELTAGER
”Maren og Ulla er virkelig dygtige og har et imponerende overblik og samspil.
Stor ros til begge oplægsholdere for en fremragende formidling samt en forbilledlig progression og styring.
Der var en særdeles god vekselvirkning mellem teoretisk grundlag og praktisk anvendelighed”
Dato
- 11. september 2024 - 4. december 2024
- Tilmeldingsfrist er: Tilmeldingsfrist er udløbet
Tid
- Hele dagen
Lokation
- Comwell Kellers Park Vejle
- H. O. Wildenskovsvej 28, Brejning
Pris
- Prisen er 13.000 kr. – 14.000 kr. (afhænger af deltagerantal).
Kontakt os for mere information